RW Specials
Stansen Vouwplakken Verpakken

Bewerkingen

Stansvorm

Lasergesneden houten plank met daarin stansmessen, of een gefreesd stansblik voor magneetstansen. 


Snijplotten

Digitaal snijden en rillen zonder stansvorm, geschikt voor proefmodellen en mock-ups. 


Stansen

Met stansen kun je een stuk van het papier uit je ontwerp snijden met een daarvoor speciaal gemaakt mes. Dit kan in een willekeurige vorm, maar met stansen kun je ook je gehele ontwerp in een bepaalde vorm laten snijden. Denk aan kaartjes in de vorm van een logo, of waar juist een logo is uitgesneden. Hierdoor valt je drukwerk echt op tussen al het standaard rechthoekige drukwerk.


Rillen

Met rillen pers je een vouwlijn in het papier of karton, waarmee je zorgt dat je een strakke vouw kunt maken in je ontwerp. 


Perforeren

Met perforeren kun je een scheurlijn in je drukwerk aanbrengen, waardoor je een stuk uit je ontwerp kunt scheuren. Geperforeerde lijnen zijn handig bij bijvoorbeeld entreekaarten, schrijfblokken en consumptiebonnen. 


 Slitten

Met een stansmes door stickermateriaal snijden, maar niet door het schutvel. Hierdoor kun je makkelijk de sticker van het schutvel af halen of stickervellen maken om in te printen. 


Pregen

Een verhoogd of verdiept reliëf in papier of karton aanbrengen door persing met vorm en tegenvorm. Pregen kan op een bedrukt beeld, maar bij een blindpreeg is het beeld alleen zichtbaar door licht/schaduwwerking van het verhoogd of verdiept geperste beeld. 


Vouwplakken

Doosjes, sleeves of mapjes op de plaknaad lijmen en dichtvouwen. 


 Spoedorder

Een opdracht die met de grootst mogelijke spoed moet worden uitgevoerd.